Szállítási feltételek

Szállító partnerünk a GLS a Foxpost vagy Packeta.hu futárszolgálat, illetve kötelezővé tették az MPL futárszolgálatot amit az elején használtunk, de annyi gondot és kényelmetlenséget okozott, hogy kivettük a szállító partnerek listájából. Most kötelező.

Az Magyarországon az alábbi szállítási módok közül választhat:

GLS esetén: A rendelés után a rendelt tételt csomagoljuk és az adott csomagméretek alapján hívjuk a futárt. A futár a csomagot néha már aznap és néha a következő munkanapon veszi fel. A szállítás a csomagfelvétel utáni munkanapra várható Magyarországon GLS futár esetén. Ritkán van 1 nap csúszás. Ez a leggyorsabb és utánvét lehetőség is van. Többször előfordult hogy a rendelés és átvétel közt 24 óra sem telt el.

Foxpost automata esetén: A csomagot csomagoljuk és minden nap délután visszük ki az automatába. Az automatát az esetek többségében korán reggel ürítik és az ürítés utáni napon a kiválasztott automatából már át is vehető. Gyors és kényelmes megoldás. Árban is kedvezőbb. A foxpost esetében is van utánvét lehetőség. A szállítási idő optimális esetben rendeléstől átvételig 48 óra. De lehet hosszabb is ha beékelődik egy hétvége vagy ünnepnap.
FoxPost csomagautomaták: https://foxpost.hu/csomagautomatak

MPL esetén: Az MPL szállítását az áruház indulásakor használtuk, de rengeteg probléma és panasz után úgy döntöttük kivezetjük a szállítóink közül. A csomagokat Veresegyházról indítjuk és érdemes megnézni a veresegyházi posta értékelést az interneten. Nem véletlenül ennyi. Most a webáruházakat érintő törvénymódosítás miatt kötelezően fel kell vennünk a szállítóink közé. De mivel a postára ki kell vinni a csomagot és ott nem ritkán hosszan sorban állni így ezt maximum egyszer tudjuk biztosítani egy héten. Ezért a szállítás költsége tartalmazza ennek a külön munkának a költségét is és a várható szállítási határidő is 12-15 nap. Utánvét lehetőség MPL esetében nincs.

Nemzetközi szállítás:

Packeta.hu szállító partner: Nemzetközi szállítás esetén a Packeta a szállító partnerünk. Több európai szállító céggel állnak kapcsolatban így minden európai uniós országba az optimális szállítót tudjuk biztosítani. Ez országonként változó.
Környező országokba akár 3-5 napos szállítási idő is elérhető. Skandináv országokba 8-12 nap.
Utánvét lehetőség nincs.

A weboldalon szereplő termékek mindegyikénél a termék oldalon látható a raktári státusza.
Amennyiben raktáron van, látható a szabad készlet. A szabad készlet azt a készletet jelenti amit azonnal tudunk szállítani.
Ha valamilyen termékből nincs szabad készlet, akkor a termékoldalon a “Rendelhető, szállítás 4-6 hét” szöveg vagy a szállítmány raktárunkba érkezésének várható időpontja/időintervalluma látható.
A szállítási határidő változó lehet, de ha ettől lényegi eltérés van tájékoztatjuk.

Ha a termék raktáron van és ön megrendeli, akkor lefoglaljuk az ön részére és csomagolás után a legközelebbi szállítással elindítjuk ön felé.
A futár azokat a csomagokat viszi el amiket előző nap jeleztünk felé, ezért a napi szállításban azok a csomagok lesznek benne. Az adott napi megrendeléseket legjobb esetben a másnapi futár tudja felvenni. A csomag a csomagfelvétel után másnap vagy utána következő napon érkezik meg a Vevő részére. Ez tapasztalati szállítási idő. Garantálni nem tudjuk.
A mindenkori szállítási díjat a megrendeléskor a kassza oldalon az összesítőben a végösszegnél találja.

A mindenkori szállítási díjat a megrendeléskor a kassza oldalon az összesítőben a végösszegnél találja a kiválasztott szállítási módnak megfelelően. A szállítási díj minden esetben tartalmazza a szükséges csomagolóanyag és csomagolási költségeket.

A csomagolás mindig több rétegű, hogy az esetleges szállítási sérüléseket elkerüljük. Minden termék egyedi a méretéhez igazított csomagolást kap. Ezért a csomagolás időigényes. Kérem ezt a rendelésnél vegyék figyelembe. A csomagolás árát a postázási költség tartalmazza.

Amennyiben a termék nincs raktáron, akkor a termék oldalon “Rendelhető, szállítás 4-6 hét” szöveg látható a visszaigazolásban pedig “Utánrendelve”. Ebben az esetben a termék beszerzés alatt van, vagy hamarosan beszerezzük. Sajnos ez a weboldal nem kezeli a beérkező áru és rendelés előtt álló státuszt. A beérkezés alatt álló áru esetén a szállítás 2-3 hét. Ha meg kell rendelnünk akkor 4-6 hét. A várható érkezésről levelet küldünk.

Amennyiben több terméket rendel és a rendelésben olyan termék is van ami nincs raktáron, levélben egyeztetjük önnel, hogy egyszerre küldjük el a rendelését vagy részteljesítést kér. A szállítási költséget részteljesítés esetén is csak egyszer számítjuk fel.

Speciális szállítási határidők esetén, amennyiben egy termékhez az van írva, hogy 4-6 hét a szállítási határidő érdemes megkérdezni kor lesz raktáron mert a legtöbb esetben ezek a termékek már úton vannak felénk és lehet, hogy akár 1-2 héten belül indíthatjuk a kiszállítást.
Ezért ilyen termékek esetén minden esetben kérdezzen rá a szállítási határidőre.

Külföldi szállítások esetén (kizárólag EU országokba szállítunk), a csomagot a Packeta szállítja. A megrendelésnél tudják kiválasztani. Minden szállításhoz van csomagkövetési lehetőség, ezért megrendelés esetén a csomag útját a megrendelő figyelemmel tudja kísérni.

Jelen tájékoztató szerződéskötésnek nem minősül.